'Van de ooms en van de tantes' is een nieuwe rubriek van de Booisterbode. We hebben een aantal oude foto's in bezit gekregen met foto's van vooral de Booisterkant. Veel daarvan zijn gemaakt door pa. Welke dat precies zijn, is niet meer te achterhalen. Maar dat hij er vaak met een camera op uit trok, is al langer bekend. Hierbij ome Jo en tante Lies, op hun trouwdag. Dus met hoge hoed en handschoenen (alleen vasthouden) en een fraai boeket. Heeft iemand hier herinneringen aan? Of andere aan deze oom en tante? Reageer!
5 opmerkingen:
Toen was ik nog niet geboren,maar vroeger wel geweest in de stationstraat om bij opoe booister op visite tegaan. Ook wel eens langs geweest bij ome Jo en tante Lies, als ik het goed heb woonde zij aan de overkant.En ome JO werkte bij het loodswezen dacht ik.
Maar het is te lang geleden om het allemaal te kunnen herinneren.
Het wordt weer tijd voor een neven en nichten feest!
Leen
Je geheugen bedriegt je niet, Leen. Pa en Ma woonden eerst op nummer 11(rood), schuin tegenover Opoe Booister. En tegenover Ome Wim en Tante Mien, die beneden Opoe Booister woonden, in de kelder dus. Twee huizen verder woonden Ome Wim en Tante Cor Tuit op een bovenwoning. Pa werkte inderdaad als machinist op de loodsboten, voornamelijk op de Procyon: Twee weken op zee, twee weken thuis. Had hij voor geleerd in de oorlog want hij zat toch ondergedoken. Midden jaren vijftig zijn Pa en Ma verhuisd naar nummer 12(rood) aan de Stationswegkant met uitzicht op de haven en vanuit het dakraam op de Waterweg en De Beer. Kon je aan het eind van de vijftiger, begin van de zestiger jaren langzaam de olietanks dichterbij zien komen.Beneden ons woonden Toon en Marie van den Berg. Die hadden een patatkraam naast het Stationskoffiehuis, tegenover de Kippebrug. Toen de Koe-Paardbrug gebouwd werd, verhuisde de kraam naar de Industrieweg, waar die nou nog staat. Pa en ik werkten daar wel eens als het druk was: vis bakken, patat snijden etc. Neven- en nichtenfeest? Ben ik voor!
Nu begin het allemaal weer naar boven te komen!Ome Wim met zijn duiven(heb ik ook)Schaap de lorreboer(verderop).Nu nog een foto van de stationstraat zien te vinden!Toen wij trouwden,gingen wij op het "hoofd"wonen(Hendrik Schoonbroodstraat)en haalde mijn vrouw iedere vrijdag patat bij Toon van der Berg.En als mijn vrouw voor de spoorbomen stond te wachten,gooide Toon de patat al in de pan.Dat krijg je als je vaste klant was.
Leen
Kleine correctie, Leen: lorrenboer Schaap had woning en pakhuis achteraan in de Piet Heinstraat. Achteraan in de Stationsstraat was de stal van het paard van groentenboer Flip van 't Wout en aan de overkant had je de woning van weduwe Forrer. Daarna kwam het hek van kistenfabriek De Neef, waar ome Wim Booister werkte. Tussen de Stationsweg en de Stationsstraat had je een strook braakliggende grond, 't Zandje genaamd.Daar groeven we loopgraven en speelden we oorlogje. Hoogtepunt was die keer dat we allemaal een oude Duitse Wehrmachtshelm ophadden. Gekocht bij Schaap voor een kwartje per stuk. Net zo duur als een nieuwe haring aan de kar van Toon.
Johan
In die tijd gewapend met schepnet,gemaakt van een oude nylonkous, en jampot, op jacht naar salamanders in de sloot bij de Neef.
Daar zaten hele mooie bij.
En om een grote stap te maken naar vandaag de dag,een maand geleden heb ik mijn vijver(tje)van ongeveer 2 vierkante meter leeggehaald.Ik wist dat er zeker een stuk of 10 salamanders inzaten.(nee,die kwamen niet bij de Neef vandaan).
Na telling kwamen we op een aantal van 101 salamanders.Het is een beschermde diersoort dus alle salamanders in de sloot voor mijn huis uitgezet.Nu heb ik daar voor in de plaats een mooi gazon gemaakt.
Leen
Een reactie posten