---------------------------------------------- De familie- en vriendenkrant -------------------------------------------
------------------------------- DE BOOISTERBODE ----------------------------
MET TROTS PRESENTEREN WIJ HIERBIJ DE BOOISTERBODE, ONZE INTERNETKRANT VOOR FAMILIE, VRIENDEN EN KENNISSEN
donderdag 9 juli 2009
Weer een keer oud-Maassluis
Inderdaad, op de vorige foto van oud-Maassluis die Piet inzond was de Nieuwstraat te zien. Allemaal goed. Nu iets moeilijker. Waar is dit? En welke winkels en verhalen horen erbij?
weet nog wel dat ik bij de bakker koekkruimels ging halen, je moest wel voorzichtig wezen want er kon wel eens een speld in zitten en dit heb ik zelf meegemaakt.en ik dacht dat een puntzakje een of vijf cent was!!
Je haalde er niet alleen een puntzak koekkruimels, maar ze werden ook samengeperst tot een taart. En dan kon je daar weer een punt van kopen. Voor tien cent? Een duppie? Die orde van grootte toch? En op de Markt haalden we ijs van Sjamin (C. Jamin). Jan
En die samen geperste koekkruimels noemde wij HONGERLIJERS! Zo heten die volgens mij. Maar hoe die brood en banketbakker heette dat weet ik niet meer. Leen
Bij toeval kom ik op jullie site. Het laatste bericht is nogal gedateerd maar hierbij mijn bijdrage. Beter laat dan nooit...
Dit is de winkel annex werkplaats van Simon Koudijzer. Hij was de oudste broer van mijn moeder. Naast hem woonde Marietje van Capelle, daarnaast stond de Joodse synagoge. De winkel moest afgebroken worden omdat daar een brug gebouwd werd. Simon had een schoenmakerij aan de Groen van Prinstererkade, waar hij ook benodigdheden voor 'hobbyschoenmakers' verkocht zoals leer, spijkers en lijm. Daarnaast verkocht hij klompen.
Ik heb tot mijn zesde jaar (1956) in Maassluis gewoond, ben er daarna alleen af en toe op familiebezoek geweest, maar dit is helder. Volgens mijn herinnering was er ook een melkhandel in die straat waar twee oude dames woonden?
9 opmerkingen:
straatje van bakker eendenburg denk ik,
willem
willem dat hek staat er niet voor niets.
dus...........
Ik lees Groen van Prinsterkade- of straat. Maar dan lijkt deze niet meer op de huidige straat.
Hugo
Ik heb het gevonden...
Hier staan we op de Groen van Prinsterekade voor de Lijndraaierssteeg, zie http://www.zomaar-maassluis.nl/gvpkade/gvpkade/images/1958.jpg
Gezien dus richting Noordvliet, op de achtergrond.
Heb een foto gevonden in het boek Oud Maassluis in Beeld van E.Kap-FaviƩ, Tja die Kap he...
Hugo
weet nog wel dat ik bij de bakker
koekkruimels ging halen, je moest
wel voorzichtig wezen want er kon wel
eens een speld in zitten en dit heb ik
zelf meegemaakt.en ik dacht dat een
puntzakje een of vijf cent was!!
Je haalde er niet alleen een puntzak koekkruimels, maar ze werden ook samengeperst tot een taart. En dan kon je daar weer een punt van kopen. Voor tien cent? Een duppie? Die orde van grootte toch?
En op de Markt haalden we ijs van Sjamin (C. Jamin).
Jan
Inderdaad het is de lijndraaierssteeg gezien richting noordvliet.
grt Piet
En die samen geperste koekkruimels noemde wij HONGERLIJERS!
Zo heten die volgens mij.
Maar hoe die brood en banketbakker heette dat weet ik niet meer.
Leen
Bij toeval kom ik op jullie site. Het laatste bericht is nogal gedateerd maar hierbij mijn bijdrage. Beter laat dan nooit...
Dit is de winkel annex werkplaats van Simon Koudijzer. Hij was de oudste broer van mijn moeder. Naast hem woonde Marietje van Capelle, daarnaast stond de Joodse synagoge. De winkel moest afgebroken worden omdat daar een brug gebouwd werd.
Simon had een schoenmakerij aan de Groen van Prinstererkade, waar hij ook benodigdheden voor 'hobbyschoenmakers' verkocht zoals leer, spijkers en lijm. Daarnaast verkocht hij klompen.
Ik heb tot mijn zesde jaar (1956) in Maassluis gewoond, ben er daarna alleen af en toe op familiebezoek geweest, maar dit is helder. Volgens mijn herinnering was er ook een melkhandel in die straat waar twee oude dames woonden?
Hopelijk hebben jullie iets aan deze aanvulling.
vriendelijke groet
wennie de haan
breda
Een reactie posten