Jan heeft een hooimadam. Wat heet, hij heeft er twee. En ze zijn hem op elk gewenst moment ter wille. Warm en toegewijd. Nooit een onvertogen woord en altijd met goed resultaat.
Ze staan in de keuken en Jan doet er van alles in wat gaar moet worden. Ze stammen af van de ouderwetse hooikist. Boeren hadden vroeger zo'n kist op het land staan waarin dan een warme eenpansmaaltijd werd gedaan. De inhoud daarvan gaarde langzaam en bleef warm tot er tussen de middag moest worden gegeten. De hooimadam van Jan is van katoen en heeft een wollen vulling. De werking blijft hetzelfde. Een eerste test leverde een perfect resultaat. Jan bracht twee eieren aan de kook en zette de pan daarna met deksel meteen in de hooimadam en knoopte die dicht. Na tien minuten had hij een perfect eitje, smakelijker dan normaal vanwege het langzamere garen.
Andere voordelen? Veel minder gasgebruik en nooit meer aanbranden, want de temperatuur daalt naar 80 graden. Er kan zelfs suddervlees in worden gegaard.
4 opmerkingen:
ook lekker is het op je hoofd
voor de kou!
let op??
jan is aan het oefenen met zijn hooimadam...
pia is aan het fotograveren...
guus voor illustratie...
en voila....
een nieuw kookboek is geboren...
of heb ik het mis???
gr b
Helemaal goed, Bert. En dan jij om alle gerechten eerst even te proeven. Toch?
hoi jan
jazeker strak idee...doen we..
dan schrijf ik wel de recensie op de 8erkant....
gr b
Een reactie posten