------------------------------- DE BOOISTERBODE ----------------------------

MET TROTS PRESENTEREN WIJ HIERBIJ DE BOOISTERBODE, ONZE INTERNETKRANT VOOR FAMILIE, VRIENDEN EN KENNISSEN

vrijdag 27 juli 2007

Echt Booister: bruine bonen met piccalilly


Agnes kookt Koreaans, maar ze zal verwonderd zijn over dit echte Booister-gerecht: bruine bonen met piccalilly. Dat wordt als volgt bereid (ook voor degenen die het vergeten zijn):

Warm een blik bruine bonen (met vocht) op, en kook ondertussen de aardappels (afhankelijk van aantal eters).

Prak op een bord de per persoon gewenste hoeveelheid aardappels en bruine bonen en smeer daar een laag piccalilly over. Doe daar weer uitgebakken ontbijtspek met wat vet (aangelengd met gesmolten boter) over en bestrooi het met fijn gesnipperde ui. Maak het af met de top van fijngesneden sla.

'Het ligt als een baksteen op de maag, maar de smaak is onovertroffen (voor de liefhebbers).
Natuurlijk hadden we wekelijks natte rijst met een klontje boter en kaneel. En later macaroni met blokjes ham en blokjes kaas en tomatenketchup. Maar de bruinen bonen waren wel heel apart.
Wie weet nog andere gerechten?

1 opmerking:

witfrans zei

zeker nooit gehoord van de uitspraak
pieletjespap.
zo had je ook nog broeder,dat werd gemaakt
van oud brood en dat was erg lekker.

zelf weet ik nog dat er toen veel gewekt
werd.kon je later een pot open maken met
verse groente.

maar die bruine bonen kreeg je meestal
als je ergens heen ging want dan kon je er een laten zei ma dan lachend.